Raadsleden Heerhugowaard onder indruk transformatie kantoorpand tot 41 zelfstandige woonstudio’s.

Een project om trots op te zijn. Dat was de conclusie van zo’n 30 bezoekers tijdens een rondleiding door het wooncomplex ‘De Vierspan’ aan de Umbriëllaan 10. Hieronder was een grote delegatie van raadsleden en ambtenaren van de gemeente Heerhugowaard. Het voormalige kantoorpand op de hoek met de Westtangent wordt getransformeerd tot een wooncomplex met 41 zelfstandige woonstudio’s. De bezoekers waren positief verrast over het resultaat en toonden veel interesse in het concept.

Wethouder Gido Oude Kotte en eigenaar van het pand Edwin Groen hebben in maart het startsein gegeven voor de transformatie. De verbouwing wordt uitgevoerd door Bot Bouw in samenwerking met E. Groen Vastgoed. Het is voor het eerst in Heerhugowaard dat een kantoorpand wordt getransformeerd tot woonruimte. ,,Tien jaar geleden hadden we ons niet kunnen voorstellen dat we zo’n project hier zouden kunnen uitvoeren. Heerhugowaard toont hiermee aan een stad van kansen te zijn,’’ aldus Johan Groen, directeur Bot Bouw Initiatief.

Creatieve indelingen en slimme oplossingen
De ruimte in het voormalige kantoor is optimaal ingericht, dankzij veel creativiteit en slimme indelingen. ,,We hebben veel tijd geïnvesteerd in het bedenken waar bijvoorbeeld leidingschachten moesten komen, wat de beste plek is voor de keukenblokken in elke studio en hoe we het gebouw geluidstechnisch konden verbeteren. Markant in dit project zijn de S-pods die we hier voor het eerst hebben toegepast. Dit zijn hoogwaardige gebruiksklare prefab badkamers. We hebben de hele unit inclusief douche, toilet en wastafel in 1 keer ingebouwd. Dat is niet alleen veel sneller, maar het scheelt ook in het onderhoud.’’

Eind van dit jaar gereed
De studio’s van ca. 19 m2 tot 46 m2 zijn eind van het jaar gereed voor bewoning. Ze zijn met name bedoeld voor studenten, alleenstaanden en jonge stellen. De huurprijs is vanaf 580 tot 750 euro all-in: dat betekent inclusief verwarming, warm- en koud water, elektriciteit en een standaard kabelaansluiting via Ziggo. Ook worden de studio’s gestoffeerd opgeleverd met vloer- en wandbekleding. De keukens zijn voorzien van keramische kookplaat, afzuigkap, koelkast en combi magnetron. De badkamers zijn voorzien van douche, wastafel en wc. De verhuur gaat via 072wonen uit Alkmaar.